Zlatokosa, pusti svoju kosu!

Updated: Feb 11, 2021


Negdje sa pojavom Zlatokose raspršile su se svoje moje nade da ću imati zlatnu i dugu, a pri tome i njegovanu kosu. Žene koje godinama boje kosu u svijetlije nijanse poznaju jako dobro ovu bajku o Zlatokosoj. Zadnjih godina nosim srednju dužinu kose i baš sam poželjela imati dugu kosu. Duga kosa me nekako vrati u djetinjstvo, u dane kad se na velikom odmoru mjerilo linijarom čija je kosa duža.
To koliko je moja kosa zahtjevna znaju moje strpljive frizerke, koje su mi doslovno zaprijetile da ove zime moram poraditi malo na njezi kose.

Osim što me bije glas da imam kose za šest glava, sva ta gomila kose je prirodno suha. Godine pramenova, bojenja, dekolorizacije dodatno su je isušile. Vrhovi koji pucaju toliko da mi je prosto nemoguće obući crnu majicu, jer onog momenta kad je obučem imam milion dlačica na njoj, kao da sam se upravo ošišala.

Zlato u kosi!

Da, moguće je. To je onaj osjećaj kad izađete iz salona u kojem vam pruže vrhunsku njegu, stalno dodirujete kosu i divite se koliko je svilenkasta. Samo što sam ovaj put imala taj osjećaj kada sam izašla iz vlastitog kupatila. Tražila sam nešto vrhunsko i pronašla sam.

Proizvodi za profesionalnu njegu kose dolaze iz predivne Italije i zovu se Oro Therapy Oro Puro. Puro na talijanskom jeziku znači čisto. Šampon za sjaj kose s arganovim uljem i uljem slatkog badema, stvarno čisti kosu toliko da ona doslovno škripi nakon pranja. Meni najzanimljiviji sastojak jesu mikroaktivne zlatne čestice. To je ta neka neobična veza između žena i zlata.

Maska za kosu iz iste linije pored ulja agrana, ulja slatokg badema, čestica zlata sadrži još i ulje vodene palme. Ono zbog čega mi se ova maska posebno svidjela je to što savršeno usmjeri kosu poput moje. Kad imate kosu koja nije potpuno ravna, ali nije ni valovita onda je stvarno potrebno da se rekonstruišu kovrdže u pokušaju, a da se istovremno kosa ne zalijepi.

Kao šlag na tortu fluid za kosu iz iste linije koji djeluje na način da kosi daje svilenkasti sjaj, posebnu mekoću i lepršavost.Željela sam probati ove proizvode u kućnoj varijanti, jer mi je najbolji pokazatelj kakvi su to kada kosu osušim bez feniranja. Kosa mi je toliko lepršava, elastična i sjajna da je ostalo još samo da kupim linijar.

Nisam se odrekla svojih čarobnih frizerki, ali od sada se ne odvajam od svoje porcije zlata.

Tačno sam znala da će me osvojiti Talijani, zaljubila sam se na prvu. Samo još moram da naučim kako se na njihovom jeziku kaže Zlatokosa.


443 views0 comments

Recent Posts

See All