Kad bih bila... Super star !

Evo zamišljam sebe...na terasi nekog modernog kafea, ja sva tako moderna i važna, odgovaram novinarima na pitanja...Kamere! Fotoaparati!

Pričam o novom projektu, zahvaljujem se saradnicima, uzdišem od same pomisli koliko sam naporno radila u zadnje vrijeme...i pričam. Biflam redom scenografe, koreografe, daktilografe . A onda idu ona škakljiva pitanja novinara, ono što svi vole da čuju...


Kako uspijevate uskladiti karijeru i privatni život?

-Kad sam tek dobila djecu trebalo mi je dosta vremena da se organizujem. Sad je već lakše. Mama i svekrva se odlično uklapaju, dogovaraju se samostalno oko čuvanja moje djece.Rijetko se desi da su obje zauzete u isto vrijeme. Ja sam prezadovljna načinom na koji to funkcioniše. Kad se hoće sve se može!


Da li porodica ,suprug i djeca imaju razumjevanja za Vaš posao?

-Moj suprug ne razumije gdje je korpa za prljavi veš i čemu služi. Djeca su povukla na njega. Moja karijera je sredstvo za "otići na more". To razumiju.


Kako provodite slobodno vrijeme i šta vas opušta?

-Slobodno vrijeme-e to je ono između mašine bijelog i mašine šarenog?! Pa, uglavnom prvo pogledam šta od mesa ima u zamrzivaču,ubacim to u pretis...i onda malo na Instagram. Na mašini za veš imam ovaj brzi program, samo 45 minuta, tako da neke storije ne pogledam do kraja. Uglavnom, upratim ko je gdje i s kim. To je važno. Važno je biti u toku .A opušta me...pa najviše me opušta kad je suprug na putu, djeca kod mojih...pa ja onda polako sve sredim. Prvo ručak za sutra, pa veš...pa malo na telefon,nazovem prijateljicu...tako razgovaramo o svakodnevnici, ne dugo...možda neka dva sata, ne više.


Za ženu svojih godina izgledate odlično. Koje su tajne vašeg izgleda?

-Hvala na tako divnom komplimentu. Moja mama je uvijek govorila: "Stavi karmin i kad ideš u granap, nikad ne znaš koga ćeš sresti." To se meni toliko urezalo u pamćenje da ja bez karmina ne bih izašla, nema šanse.Dva viklera, jedan na šiške, drugi na profil. To nikada ne zaboravljam.Znači, genetika! I još je dobro kad stavim one velike naočale, što me pokriju od čela do brade i tad stvarno izgledam odlično. Uopšte se ne vidi da sam obrve zadnji put čupala za Novu Godinu. Vjerujte mi, treba stvarno uložiti u te naočale.


Vrlo ste aktivni.Kako održavate kondiciju?

-Ponekad mi se desi da operem samo dva prozora i ne mogu više. Ali to je baš rijetko, kad sam stvarno umorna. Uglavnom mogu oprati sve prozore, otprlike 12 prozora za sat vremena i uopšte se ne umorim. Poslije bez problema mogu usisati cijeli stan i obrisati parkete. Nekad napravim i neki kolač, a poslije izađem na kafu. Važno je samo kontinuirano raditi na sebi.


Čini se da je romantika danas zaboravljena. Da li ste vi romantični?

-Jesam. Stvarno uživam u romantici. Volim male znakove pažnje i raduju me sitnice.Evo recimo...za godišnjicu braka muž mi je poklonio briljantnu ogrlicu. Tačno u ponoć dok smo ležali u krevetu. Ja sam stvarno bila umorna i samo sam se zahvalila i poželjela mu laku noć.On je očekivao nešto sasvim drugo, ali nije se dugo ljutio... možda samo par dana. Ali stvarno mi je to bilo jako romantično. Baš sam slatko zaspala.I drugarice su mi rekle da mi je divna ogrlica. Jako volim romantku.


Da li želite poslati poruku mladim ženama kojima ste uzor?


-Mlada si dok ti to želiš. Oni koji te razumiju, znaju šta ti je i bez da to kažeš. Za slobodno vrijeme isključi sve osigurače. Ipak, šareno i bijelo uvijek razdvoji. Osmijeh se ne kupuje,njega sama napravi.Romantično je to što postojiš. Nosi oko vrata zagrljaje, sve drugo vremenom izbljedi. I ne zaboravi poželjeti želju kad vidiš zvijezdu padalicu. Možda se i desi...Super star!

648 views0 comments

Recent Posts

See All