Godine u kojima krpice konačno postanu samo krpice!

Updated: Nov 23, 2018

Nove čizme. Dvanaest puta gledane u izlogu. Ja njima: "Volim vas" , one meni : "Kupi nas". Manje sam muža zagledala kad sam ga birala. Njega sam imala čime da kupim, to je lako išlo. Na trinaestom gledanju čizmica svečano provuček karticu, svjedoke nisam zvala. Njih će zvati ovi iz banke kad me budu hapsili. U kesici tek sedam stotina grama, malo kože i malo platna. Trenutak kad ih obučem planeta će da stane... Aha...malo sutra.Ako preživim trenutak u kojem se ugledam u ogledalu i shvatim da mi je pametnije bilo da sam gledala svoje lice nalik na geografsku kartu pustinjskih predjela, od pramenova suhu kosu, dobro investirani celulit, linije koje stoje više dole nego gore. Stade planeta od muke.


Oprostite četrdesete, ali ja ovako dalje neću. Trošila sam dvadesete u punom kapacitetu, šetala tridesete kao izložbenog psa. Par mjeseci prije nego se i moja mama začudi od kud meni četrdeset, odlučno krećem na putovanje koje se zove Lijepa na svoj način.

Vjerujem ja u onu izreku "Čizma glavu čuva" , ali nekako mi je draže da moja glavica bude lijepa i njegovana, moja kosa zdrava, moje tijelo zategnuto.


A noge mogu i bose, ako je srce na mjestu...


Podijelit ću s vama sve ono što otkrijem, zovem vas u pomoć kad negdje zapnem.

One čizme sam sakrila od same sebe, uparit ću ih sa predivnom kosom i blistavim licem kada dođe vrijeme za to.

#new #followme

505 views0 comments

Recent Posts

See All